BiPet Editörü
Kediler genel manada doÄŸadaki en zeki hayvan cinslerinden birisi olsa da, ırkları arasında bazı farklılıklar var ve kimi kediler, diÄŸer türlere göre daha ‘uyanık’ olabiliyor. Peki en zeki kedi cinsleri hangileri?
HabeÅŸ Kedisi
HabeÅŸ kedileri, sıradışı zekalarıyla tanınırken, nesneleri size getirmeyi de öÄŸrenebiliyorlar. Zıplama ve tırmanma yetenekleri oldukça yüksek olan bu tür, aynı zamanda son derece meraklı ve her ÅŸeyi incelemeye çalışırlar.
İlgi odağı olmayı seven HabeÅŸ Kedisi, her zaman insan için iyi bir dosttur.
Van Kedisi
Türkiye menÅŸeli ama dünya çapında tanınan bir tür olan Van Kedisi, tıpkı HabeÅŸ türü gibi tırmanmayı oldukça seviyor. Normal kedi standartlarına göre biraz büyük ve eÅŸyaları devirmeye de eÄŸilimli.
ÇeÅŸitli ÅŸeyleri öÄŸrenebilen ve aynı zamanda suyu da ilginç biçimde seven Van Kedisi, aynı zamanda kucaÄŸa alınmayı da pek sevmiyorlar.
Scottish Fold
EÄŸik kulaklarıyla kendine özgü, sevimli bir tür olan Scottish Fold, masum görüntüsüne raÄŸmen inanılmaz derecede de zeki bir ırk. Siz televizyona bakarken veya film izlerken ekrandakilere odaklanabilen, her anınızda eÅŸlik eden bu cins oldukça da sıcakkanlı bir tür.
Siyam Kedisi
Sanılanın aksine hiç de soÄŸukkanlı olmayan bu tür, düÅŸük çeneleriyle tanınıyor ve devamlı sizle konuÅŸarak iletiÅŸime geçiyorlar.
Canları sıkıldığında veya mutsuz olduğunda sizi de bundan haberdar eden Siyam kedileri, ilgiyi seven ve cana yakın bir kedi ırkı.
Yavruyken edindiğiniz ilk kedinizin kısırlaştırılması gerektiğini biliyor ama bunu ne zaman yapacağınızı bilmiyorsanız, yazımızda bununla ilgili merak ettiklerinizi paylaşıyor olacağız.
Kediler, yaklaşık 3-5 milyon yıl önce ortaya çıkmış ve ender bir ÅŸekilde günümüze kadar hemen hemen hiçbir deÄŸiÅŸikliÄŸe uÄŸramadan gelebilen bir hayvan türüdür.
Koç kedileri ile insanları ciddi benzerlikler gösterirler.
ÇoÄŸunlukla kendi istediÄŸi gibi yaÅŸayan, köpekler gibi çağırılmaya, emir vermeye müsait olmayan sevimli kediler bu başına buyruk yaÅŸam tarzının yanı sıra iyi bir bakıma da ihtiyaç duyarlar.
Kedi evcil bir tür ancak tabi ki habitatı ÅŸehir sokakları deÄŸil.
Yavru bir kediye sahipseniz ya da sahip olmayı düÅŸünüyorsanız onunla ilgili bilmeniz gereken bazı ÅŸeyler vardır.
Hangimiz hayatımızda en az bir tane bembeyaz ve ismi Pamuk olan kedi tanımadık ki?
Kedi aleminin en gizemli ve güzel elemanlarından biridir siyah kedi.
Tüm kediler içinde en gururlu olan aslan burcu kedisidir.
Yeni bir kedi sahiplendiyseniz, bu muhteÅŸem kararınızdan ötürü sizi tebrik ediyoruz fakat bilmeniz gerekenlerden haberdar mısınız?
SaÄŸlıklı kediler çok mutludurlar. Dingin ya da hareketlidirler. Kedinizin mutsuzluÄŸu büyük bir hastalığın belirtisi olabilir.
Bir kedi düÅŸünün ki hem akıllı, hem güzel, hem bağımsız ruhlu hem de arkadaÅŸ canlısı olsun.
Bir evcil kediniz varsa bakımı konusunda ne kadar hassas davranmanız gerektiğini iyi biliyor olmalısınız.
Yavru bir kedi edinmiÅŸ ve büyümüÅŸse veya yetiÅŸkin bir kedi edinmiÅŸseniz bakımındaki en dikkat edilmesi gereken beslenmesidir.
YaÅŸlı kediler kimi zaman farklı gözle bakılabilinir ama bilinmesi gereken bir ÅŸey var ki yaÅŸlı olması kedinin sürekli hasta olması demek deÄŸildir.
Minik dostlarımız kediler. Onlarla yaşamaya başladığımızda, elbette ki sorumluluklarımız artar.
Åžayet annesi olmayan bir yavru kediye sıcak bir yuva verme iÅŸine soyunduysanız zorlu ama bir o kadar da keyifli bir süreç sizi bekliyor demektir.
Kediler evde bakılması en kolay ve en temiz evcil hayvanlardan bir tanesi. Hele hele bir de yavru kediniz varsa içinizin ona baktıkça erimemesi mümkün deÄŸil.
Evinize gelen yavru kediniz günlerdir saklandığı yerden çıkmıyor olabilir. Her ÅŸey normalken bir anda tedirgin davranmaya baÅŸlamış ya da saldırganlaÅŸmış olabilir.
Artık aynı insanlar gibi kediler de obezite riskiyle karşı karşıya ve obezite aynı bizlerde olduÄŸu gibi pisilerde de çok ciddi sorunları beraberinde getirme riski taşıyor.
Kedilerde gençlik hastalığı bulaşıcı ve virüs kökenli bir hastalık olup, sokak kedilerinde ve aşısız kedilerde sıkça görülmektedir.
Kedilerde gebelik genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında meydana gelir.
Öncelikle ÅŸunu söylemeliyiz ki kedi bakımı konusunda düzenli aşılama hayati önem taşıyor.
Kedilerinizin hasta olma fikri siz kedi severlerin en çok korktuÄŸu durumlardan olmasına raÄŸmen yakalanabilecekleri hastalıklardan en çok rastlananı diyabet.
Mantar hastalığı köpek ve kedilerde görülmektedir.
Diabetes mellitus, diyabetin kedilerde görülen tipidir.
Kediniz 6 aylık olduktan sonra, artık yetiÅŸkin bir kedi büyüklüÄŸünün dörtte üçüne ulaÅŸmış olur.
Kediler hastalandığınsa sahipleri mutlaka ateşine bakmak ister.
Kediler deÄŸiÅŸikliklerden ve yabancı ÅŸeylerden çok kolay etkilenir.
Maine Coon cinsi kediler en büyük evcil kedilerden biri olarak bilinir.
Bir kediniz varsa küçüklüÄŸünde pek sıkıntı çıkarmaz. Büyümeye baÅŸlayıp, cinsel olgunluÄŸa ulaÅŸmaya baÅŸladığı zaman zor günler geçireceksiniz demektir.
Hayvan sever insanlar olmak ve onlara kendi evinizde bir yaÅŸam alanı saÄŸlayıp hayvanları sahiplenmek ne kadar güzel bir davranış olsa da, aynı cins ya da farklı cins hayvanları bir arada tutmak bir o kadar zor bir iÅŸtir.
İnsanoÄŸlunun ve kedilerin dostluÄŸu, yakınlığı asırlardır süre gelmektedir. Her dönemde o ÅŸirin pembe burunları, masum içimizi ısıtan bakışları ile vazgeçilmezdir onlar.
Her ne kadar öyle olmasa da nankörlükleriyle, hırçınlıklarıyla ve tırmalamalarıyla meÅŸhur olan kedilerin rutin bakımlarını yaptırmak, hem kendilerinin saÄŸlıkları için hem de sahipleri ve biz insanlar için önemli bir yer teÅŸkil eder.
Astrolojiye göre doÄŸan her canlının bir burcu vardır.
Evimizde bizlerle birlikte yaÅŸayan kedilerimizin eÄŸitimi çok önemli bir konudur.
Kedilerinizin yaşı ilerledikçe birtakım rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilir.
Kediler doÄŸuÅŸtan oyuncudur ve oyunculukları hayatlarının sonuna kadar sürer.
Yavru kedi beslenme düzeni belirli koÅŸullarda ve belirlenmiÅŸ ÅŸartlarda kedi ve alıştırılmış gereklilikleri ile birlikte kesi için saÄŸlıklı olabilecek ve düzenli bir yeme tarzıyla beslenmelidir.
Kediler birçok insan için sahip edinilmesi kolay hayvanlardır.
Kedi dostlarımızın vücutları, sindirim sistemleri bize göre çok farklı.
Kediler dünyanın en sevilen evcil hayvanı. Öyle ki yapılan istatistikler dünyada evde beslenen her 3 kediye bir köpek düÅŸtüÄŸünü gösteriyor.
Balık burcu kedisi o kadar duygusaldır ki bazen onun bir kedi olduğunu unutup sanki karşınızda duran bir balık burcu insanıymış hissine kapılabilirsiniz.
Kedi sevmek bir ırkı sevmek anlamına gelmiyor tabi ki.
Evden tahliyesine karar verilen kedisini terk etmektense Bursa’dan tayinini isteyerek Antalya’ya taşınan hemÅŸirenin, kedisi MaviÅŸ için baÅŸlattığı hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı.
Kediler tasma takma konusunda pek istekli deÄŸillerdir doÄŸrusu.
Kendilerini eÄŸlenmek için yaratılan kediler, sizden bir ÅŸey beklemezler.
Sokakta yanınızdan geçip giden siyah-beyaz bir kedi gördüÄŸünüzde kafanızı çevirip gitmemenizi öneriyoruz.
Yengeç burcu kedileri aynı yengeç burcu insanları gibi sevecen karakterleri ile tanınırlar.
Kedi denilince çoÄŸumuzun aklına ya evlerimizde baktığımız evcil kediler ya da belgesellerin vazgeçilmez mekanı Serengeti düzlüklerinde koÅŸuÅŸturan aslan, kaplan gibi büyük kediler geliyor.
Kuyruksuz kedi olur mu hiç demeyin, çünkü oluyor hem de pek güzel oluyor
“Anne, telefona kediyi ver.”
Kediler hepimizin bildiÄŸi gibi memeli hayvanlar ve doÄŸum yolu ile ürüyorlar.
Kediler konuÅŸamadıkları için haklarında, daha doÄŸrusu saÄŸlık durumları konusunda bilgi sahibi olabilmenin tek yolu yakından gözlemlemek.
Yakından takip ettiÄŸimiz, filmlerden ve ÅŸarkılardan tanıdığımız ünlü kiÅŸilerin de kedi sahibi olduÄŸunu biliyor muydunuz? İşte son dönemin öne çıkan kedi sahibi ünlüleri;
Bıyıklı kediler de ne demek, zaten bütün kedilerin bıyıkları vardır diye düÅŸünmeyin, çünkü bu “bıyıklı kediler” baÅŸka.
Bu soru mutlaka bir noktada kedi sahipleri tarafından sorulur; ‘Kedim benim hakkımda ne düÅŸünüyor?’ Bu konuya dair Bristol Üniversitesi’nden kedi davranışları uzmanı John Bradshaw bazı açıklamalar yaptı ve National Geographic’te yayınlandı.
Kediler her gün kendilerini tımar edip temizlerken, insanlar neden sudan nefret ettiklerini de merak ediyor.
Kediler, çoÄŸunlukla hayatımıza tesadüf eseri girerler.
Kediler evdeki eÅŸyalarla oynamaktan oldukça zevk alan hayvanlardır.
Türkiye’nin dünya çapında ünlü deÄŸerlerinden biri Van kedisi.
Turuncu tekir ya da sarman olarak bilinen bu kedi cinsini herkes Garfield çizgi filminden tanıdı.
Kedi bakımının kilit noktalarından biri besleme.
Hayatını sizinle birlikte geçiren kediniz zaman ilerleyip de yaÅŸlanınca gençliÄŸindeki kadar enerjik olmayacaktır.
Kedi besleyen kişilerin yaşadıkları sıkıntılardan biri, kedilerin koltukları tırmalamasıdır.
Kedi dili belki de dünyanın en eski dilleri arasında olabilir.
Kedilerin yaÅŸlanması sonucu ortaya çıkan durumlar, insanların yaÅŸlanması ile benzerlik gösterir.
Kediler ve insanları için oyun oynamak eÄŸlenceli bir günlük aktivite olur.
Kediler konuşamıyor olabilirler ama bu ruhsal ya da fiziksel sorunları olduğunu anlayamayacağımız ya da başka bir deyişle anlatamadıkları anlamına gelmiyor.
Bahar yaklaşırken mevsimsel bir sıkıntı olan polenlerin ortaya çıkmasına da az kalmış durumda.
Modern zamanlardaki gerçek dost eksikliÄŸinden midir bilinmez evde kedi besleme oranları önceki seneleri katlamış durumdadır.
Evinizin minik üyesi, yaramaz ve deÄŸerli dostunuz kedinizin bakımını en iyi ÅŸekilde gerçekleÅŸtirilmeye çalışıldığına hiç ÅŸüphe yok.
DoÄŸal ortamda yaÅŸayan kediler genellikle ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 defa hamilelik olur.
Åžayet hayatınızda ilk kez bir yavru kedi bakıyorsanız koltukta ya da halının üzerinde göreceÄŸiniz minicik diÅŸler karşısında paniÄŸe hatta dehÅŸete kapılabilirsiniz.
Aspirin yıllarca her derde deva ÅŸeklinde sokak tabiri ile pompalanmış bir ilaç.
Bir kedi nanesidir gidiyor, ancak çoÄŸumuz kedi sahibi olduÄŸumuz halde kedi nanesi nedir bilmiyoruz.
İçinde bulunduÄŸumuz kış aylarında kedilerde karşılaşılabilen en bilindik korkulardan biri ÅŸimÅŸek korkusu
Kedi sahipleri, yavru kedilerinin diÅŸlerinin döküldüÄŸünü gördüklerinde genellikle panik yaparlar.
Kedi, insanların en yakın dostu hayvanlardan bir tanesi.
Kediler ile yolculuk yapmak çoÄŸu zaman oldukça zahmetlidir.
Kedi bakımının en önemli unsuru tabi ki besleme.
Bir kediyi kedi yapan em önemli ÅŸeylerden biri miyavlamasıdır.
Kedilerin saÄŸlık durumları hakkında bilgi sahibi olmak için elimizdeki en geçerli kaynaklardan biri idrar ve dışkılarıdır.
‘Kedim benle uyumalı mı?’ sorusunu yanıtlayacağız fakat aslına bakarsanız, kedi sahipleri bunu çok da umursuyor gibi gözükmüyor.
Sonunda upuzun bir kışın daha sonuna geldik sayılır, yani bahar kapıya dayandı ve tüm doÄŸa ve insanlar ile birlikte dört ayaklı kankalarımız kediler için de yılın en keyifli zamanı yaklaÅŸtı.
Kediler her yönden sevimli ve aynı zamanda son derece temiz hayvanlar.
Biz kedi sahipleri dört patili kankamızın saÄŸlık durumu söz konusu olduÄŸunca ilk önce burnunu kontrol ederiz ve eÄŸer o burun kuruysa “kedimin burnu kuru!” diye hemen telaÅŸa kapılır, bir veteriner edasıyla hastalık teÅŸhisleri koymaya baÅŸlarız.
İnsan olmanın erdemlerinden biridir her türlü varlığı sevmek ve korumak.
Tıpkı insanlar gibi havranlar da hastalanır ve bu hastalıklar bazı belirtiler gösterir.
Evlerde yaÅŸayan kedilerin karşı karşıya olduÄŸu en büyük sorunlardan biri hareketsizlik.
AraÅŸtırmalar gösteriyor ki, kedi besleyen insanlar daha saÄŸlıklı, daha mutlu ve zeki oluyorlar.
En yakın dostlarımız köpekler olarak kabul edilse de, bu benzerlik kedilere kıyasla köpeklerden çok daha fazla.
Sevimli ve her biri ayrı bir karaktere sahip olan kedilerimiz de aynı bizler gibi yılların geçmesine dur diyemiyorlar ve yaÅŸlanıyorlar be yazık ki.
Leiomyosarkom, yaygın olmayan bir kanser tümörü ve genellikle mideyle bağırsaklar üzerinde oluÅŸuyor.
Kedileri doÄŸru ÅŸekilde beslemek kadar sürekli taze suya ulaÅŸmalarını saÄŸlamak da önemlidir.
Kediler genel olarak uyurgezer hayvanlar olarak bilinirler.
Eve yeni bir kedi getirdiniz, daha önceden tecrübeniz yok ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.
İnsanlar barınaktan, pet shoplardan ya da sokaktan bir kedi sahiplenirken/alırken genelde yavru olmasını istiyor.
ÇeÅŸitli sebeplerden ötürü bugüne kadar hemen hemen herkes evinde kokulu mum kullanmıştır veya en azından bir kere olsun denemiÅŸtir.
Birçok kedinin bu alanda ‘kötü ünü’ var ve sahipleri fazla çekingen olmalarından ÅŸikayetçi.
Yavru kediler için oyun ne kadar önemliyse doÄŸru oyuncak seçimi de o kadar önemlidir.
Belki internette gezinirken kısacık bacaklı hatta kelimenin tam manası ile “cüce” olarak tabir edilebilecek kedilerin fotoÄŸraflarına rastlamışsınızdır.
Kediler için ideal oda sıcaklığı nedir? Birçok kedi kendine favori alanı olarak pencere kenarlarını, aÄŸaç tepelerini ya da koridor köÅŸelerini seçer.
Özellikle sokaktan eve getirilen veya dışarı sık çıkan kedilerde pire problemi olabiliyor.
Yavru kedi bakımı doÄŸumdan itibaren baÅŸlar ve bu bakımın ilk bir ayı tam anlamıyla annenin kontrolündedir.
Köpekler çok cana yakın canlılardır. BaÅŸta sahipleri olmak üzere çok sahiplenici bir yanları vardır.
Yeni bir hayvan sahiplendiÄŸinizde onu ailenizin bir parçası olarak görmeye baÅŸlarsınız.
Köpeklerimizin en sevdiÄŸi aktivitelerden biri, bazen de bizim zorla gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz aktivitedir.
Kedileri bu kadar çok sevmemizde tabi ki yumuÅŸacık, rengarenk kürklerinin rolü büyük.
Kedilerin süt içtiÄŸi, kimisinin sevdiÄŸi bilinen bir gerçek ve toplumda da ‘Kediler süt sever’ algısı var fakat bunun ne kadarı doÄŸru, kedilere süt verilir mi ya da kediler süt içer mi?
Kediler eÄŸitim vermeden de tuvaletini kaplara yapabilen, sadece kuma ihtiyaç duyan son derece temiz hayvanlar.
Öncelikle asıl soruyu soralım; yavru kedinizi yıkamalı mısınız? Hayır! EÄŸer çok iyi bir sebep olmadıkça, hiçbir kedi banyo yaptırılmamalı.
Tüm kedigiller familyası baÅŸlarını sokacak sıcak bir köÅŸe bulduÄŸu anda hemen uyumak ister. İşte kedilerde bu familyadan olduÄŸunu ne kadar uykucu bir yapıya sahip olduklarıyla göstermektedirler.
Evlerimizin süsü olan minik kedilerin birçoÄŸunda, bazen çeÅŸitli rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bunlardan kedilerdeki mide sorunları konusundaki ayrıntılı bilgileri okumak zaman zaman hiç hoÅŸ gelmese de, ne ile karşılaÅŸacağınızı bilmeniz sizin ve kediniz için önemlidir.
Herkes kedi sahiplenirken onun hep kucağında yatacağını, başını okşarken televizyon izleyebileceğini ve hatta Marlon Brando pozları verebileceğini hayal eder.
Yavru kedi bakımı özen ve bilgi gerektirir. Bu bilgilerden en önemlilerinden biri yavruda ortaya çıkabilecek hastalıkların belirtileridir. Zira saÄŸlıklı yavru kedi nasıl olur bilirsek sevimli yavru kedimizdeki hastalık belirtilerini erken fark edebilir ve bu hastalıkların tedavi edilmesini saÄŸlayabiliriz.
Kediler kısırlaÅŸtırılmadığı takdirde diÄŸer hayvanlar gibi kontrolsüzce çoÄŸalırlar.
YetiÅŸkin kedilerde özellikle de kısırlaÅŸtırma operasyonu sonrasında en sık karşılaşılan sorunlardan biri hareketsizlik.
Eviniz de beslediÄŸiniz kedinin yaÅŸamsal faaliyetleri için olabileceÄŸi en saÄŸlıklı kiloda olmalı.
Kedi bakımının en zorlayıcı yanlarından biri sevgili kedimizin kızgınlık dönemine girmesidir.
BirçoÄŸumuz vakit darlığından ve kolay olmasından ötürü kediler için hazır mamaları tercih ediyoruz.
Yırtıcı doÄŸası olan kedilerin, hareketli ÅŸeylere karşı içgüdüsel merakı vardır.
Kedi sahipleri genelde patili dostlarının köpeklere göre daha zeki olduÄŸunu söylerken, aslında bu iddiayı destekleyen pek çok kanıta da sahipler.
Kediler fazlasıyla derin, bilge hayvanlar ve bize de hayatın sırlarını öÄŸretmekte bire birler.
Evcil kedileri belli aralıklarla, aşı ve bakım zamanlarında, kısırlaÅŸtırırken veya hastalık durumlarında veterinere götürmek gerekiyor.
Sevimli kedi dostunuzun ataları ve onların saÄŸlık durumu, alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olmayı hiç istemiÅŸ miydiniz? Artık bu bilgiye ulaÅŸabileceksiniz!
Kedilerin kusursuz dostlar olduÄŸuna ÅŸüphe yok fakat bazen o kadar garip hareketlerde bulunurlar ki, tam bir kafa karışıklığı yaÅŸarsınız. EÄŸer daha önceden köpeklere alışık biriyseniz, muhtemelen kediler size fazlasıyla garip gelecektir.
Ailenize yeni bir üye katmak istediniz ve bir köpek sahiplendiniz. Çok mutlusunuz beraber eve, çevreye alışmaya çalışıyorsunuz. Sizin için sıradan ama köpeÄŸinizin korkulu rüyası o gün geldi. İşe, okula gitme…
Kapınızı kapatmadan aÄŸlama sesi duyarsanız ÅŸaşırmayın. Birçok köpek sahibinin başından geçmiÅŸ, geçmekte olan bir durumdur.
DoÄŸru eÄŸitim ile bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz. Sizin için bu yazımızda evde tek kalma eÄŸitimini kısaca özetledik. Åžimdiden kolay gelsin
Kediler ve yuvarlanma ayrılmaz ikilidir. Kediler öyle güzel yuvarlanırlar ki insanın da kendini yere atıp yuvarlanası gelir. Peki kediler neden yuvarlanır?
Özellikle mecbur olduÄŸunuz durumlarda kedinize ilaç içirmek tam bir iÅŸkence hâlini alabilir! Daha önce kedinizin boÄŸazından bir hap geçirmeye çalıştıysanız, ne demek istediÄŸimizi anlıyorsunuzdur.
Yavruyken edindiÄŸiniz ilk kedinizin kısırlaÅŸtırılması gerektiÄŸini biliyor ama bunu ne zaman yapacağınızı bilmiyorsanız, yazımızda bununla ilgili merak ettiklerinizi paylaşıyor olacağız. Kedi kısırlaÅŸtırma hem kediniz hem de sizin rahatınız için gerekli bir iÅŸlemdir. Bu iÅŸlemin zamanlaması da kedinizin cinsiyetine göre deÄŸiÅŸir.
Muhtemelen kedinizin halıda yırtıklar açtığını gördünüz ve ‘Kedim neden halıyı tırmalıyor?’ sorusunu sordunuz. Öncelikle bunun sadece halılar için deÄŸil, pek çok benzer eÅŸya için geçerli olduÄŸunu söyleyerek konuya geçelim.
Yeni bir kedi sahiplenmek isteyen ya da henüz yeni kedi sahiplenmiÅŸ insanların yapmaları gereken bazı hazırlıkları bulunmaktadır. EÄŸer ki kedi sahiplenmeden önce hazırlıklarımızı eksiksiz yaparsak, kendi evladımız olarak gördüÄŸümüz kedilerin daha rahat yaÅŸamalarını saÄŸlamış oluruz.
Hepimizin bildiÄŸi gibi kediler memeli canlılar ve tüm memeli canlıların diÅŸileri belirli dönemlerde regl olurlar.
"Off tarçın yine halıya kustun" demek istemiyorsak kedi maltı kullanmalıyız :)
bipet.net'da evcil dostunuz hakkında merak ettiÄŸiniz tüm konular için soru cevap alanında diÄŸer hayvanseverlerin bilgi ve tecrübelerine ulaÅŸabilir, içerikler bölümünden küçük dostunuzun cinsine göre bir çok farklı bilgiye ulaÅŸabilir, petinizi ekleyebilir insanlar tarafından tanınmasını saÄŸlayabilirsiniz. Bilgiden EÄŸlenceye Her Åžey Bi'Pet'de!