Kedilerin Ateşi Nasıl Ölçülür?

Kedilerin Ateşi Nasıl Ölçülür?
bipetnet

BiPet Editörü

Kediler hastalandığınsa sahipleri mutlaka ateÅŸine bakmak ister. Bunun içinle elle ölçüm doÄŸru sonuçlar ortaya çıkarmaz çünkü sıcak kedi demek ateÅŸi olan kedi anlamına gelmez. Kedilerin vücut ısıları insanlara göre daha sıcaktır.

 

 

Kedilerde AteÅŸ Sebepleri
Kedilerde normal ateÅŸ seviyesi 37,5 ile 39 derece arasındadır. 39 dereceyi aÅŸtığında endiÅŸelenecek bir durum var demektir. AteÅŸin yanı sıra halsizlik, nefesinde düzensizlik, enerji kaybı, titreme, iÅŸtahta azalma, sıvı tüketememe gibi belirtiler de varsa mutlaka veterinere kontrol ettirmelisiniz. Kedilerde ateÅŸin sebepleri çeÅŸitlidir. Bunlar;

-Viral nedenler (FeLV,FIV,FIP,Parvovirus,Herpesvirus,Calicivirus)

-Bakteriyel Nedenler

-Isırık yaraları(Yersinia,Mycobacteria,Actinomyces,Brucella)

-DiÄŸer sebepler: Pyelonephritis, diÅŸ apseleri, sistemik mycosis, endometritis, dyscospondylitis, pneumonia

Kedilerin AteÅŸini Ölçmek
Kedilerin ateÅŸi nasıl ölçülür sorusu birçok kedi sahibinin üzerine düÅŸündüÄŸü ve merak ettiÄŸi bir konudur. Elle kontrol etmek size hiçbir zaman doÄŸru sonuçlar vermez. En ideali dijital termometre kullanmaktır. Çünkü ciddi bir surum olup olmadığını tespit etmek kedinizin saÄŸlığı açısından önemlidir. Kedilerde ateÅŸ ölçümü rektal ya da oral yollar ile yapılmalıdır.

Kedilerin AteÅŸinin Ölçülme Süreci
Öncelikle termometreyi hazır ettikten sonra kedinizi sabit tutmak adına bir kiÅŸi den daha yardım alın. Kedinin kuyruÄŸundan tutarak termometreyi rektum’a yerleÅŸtirin ve 2 dakikalık süre geçene kadar bekleyin. Sinyalin ardından termometreyi kontrol ve temizliÄŸini yaparak kaldırın. Vücut ısısı 39 derecenin üzerindeyse mutlaka bir uzamana baÅŸvurun.

Veterinere Gitmeden Önce
Kedilerde ateÅŸ 39 derecenin üstünde görüldüÄŸünde veterinere ulaÅŸana kadar hemen kedinizin tüylerini yumuÅŸakça ılık bir bez yardımı ile nemlendirin. Patilerinede bu bez ile kompres yapmayı deneyin. SoÄŸuk suya kesinlikle tutmayın, bu ateÅŸle birleÅŸerek ÅŸok etkisi yaratabilir ve titremeyi artırabilir. Bulunulan ortamı da serin tutun ki ateÅŸin daha fazla çıkması önleyin. Daha önceden veterinerinizin öneri ise aldığınız bir ateÅŸ düÅŸürücünüz varsa kullanabilirsiniz. Ancak veteriner önerisi olmadan herhangi bir ilaç kullanmamalısınız. Birçok ilaç kediler için ölümcül tehlikeler taşımaktadır. Kedilerde yaÅŸanan ateÅŸ problemlerini ve bununla birlikte baÅŸka problemler de yaÅŸanıyorsa kesinlikle göz ardı etmeyin. SaÄŸlık sıkıntısı olabileceÄŸini unutmayın.

 

 

PETMOJİ İLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
0
Sende Yorumunu Yaz
Not: Üye girişi yapmanın ardından yazdığın her yorum sana ekstra olarak Bicoin Kazandırır.
Kedi Bakımı Konusunda Destek Mi Lazım?

Daha önce diğer mamaları deneyen kedi sahibi Bi'pet üyelerine soru sorabilirsin

SORULARA GİT +
Petler için Sosyal İçerik Platformu

bipet.net'da evcil dostunuz hakkında merak ettiÄŸiniz tüm konular için soru cevap alanında diÄŸer hayvanseverlerin bilgi ve tecrübelerine ulaÅŸabilir, içerikler bölümünden küçük dostunuzun cinsine göre bir çok farklı bilgiye ulaÅŸabilir, petinizi ekleyebilir insanlar tarafından tanınmasını saÄŸlayabilirsiniz. Bilgiden EÄŸlenceye Her Åžey Bi'Pet'de!

Bu internet sitesi Türkiye’nin Pet severleri tarafından tanışma ve yardımlaşma platformu olarak oluşturulmuştur.
Hata Bildir