Yavru Kedinizin Formunu Koruyun

Yavru Kedinizin Formunu Koruyun
bipetnet

BiPet Editörü

Kediler, çoÄŸunlukla hayatımıza tesadüf eseri girerler. Sokakta yürürken bacaklarınıza sürtünüp sizden yardım isteyen bir yavru kediye rastlarsınız. Annesini kaybettiÄŸi için ciÄŸerleri dışarı fırlayana kadar bağırarak aÄŸlayan kedi sesinin peÅŸinden gidersiniz, ilk görüÅŸte aÅŸk olabilir, ya da hapis gibi parmaklıkların ardında onu görüÅŸünüz ve çarpılırsınız. Bazen anne kedi yavrularına bakmanız için sizi seçebilir. ya da anne kedi o yavruyu beslemeyeceÄŸini bilir ve köÅŸeye bırakır. Her ne ÅŸekilde olursa olsun, karşınıza çıkan yavru kedi size kesinlikle ÅŸans getirir. Genelde ev kedisi olarak beslenirler. Bir rivayete göre kedilerin dokuz canlı olduÄŸu söylenmektedir.

Kedilerin EvcilleÅŸtirilmesi
Kediler anatomik olarak güçlü, esnek bedenleriyle, hızlı refleksi olan, keskin ve küçük avları öldürmeye uyarlanmış diÅŸleriyle diÄŸer kedigillere benzerle. Kediler insan kulakları için çok zayıf ya da çok yüksek frekanstaki sesleri duyabilirler. Bir diÄŸer rivayete göre peygamber efendimizin bir kedinin sırtını okÅŸadığı için kedilerin sırtı yere gelmediÄŸi herkes tarafından bilinmektedir. Kediler Antik Mısır’da tapılan hayvanlar olduÄŸundan beri, genellikle orada evcilleÅŸtirildiklerine inanılır, ama neolitik dönem kadar dayanan evcilleÅŸtirme örneklerinin de olma olasılığı vardır.

Kedinizi Her Ay Veterinere Götürmelisiniz
Kediler yüksek bir üreme oranına sahiptir. Evinize aldığınız bir kediye her ÅŸeyden önce saÄŸlıklı olmasına dikkat etmelisiniz bunun için kedinizin bakımlarını ve aşılarını tam yapmalısınız. Her ay veterinere götürüp saÄŸlığı için kontrol ettirmelisiniz. Kedinizin bakımı kadar formu da önemlidir. Peki, yavru kedinizin formunun korunması için neler yapmalıyım? iÅŸte bununla ilgili birkaç tüyo vermek istiyorum.

Kedinizin Egzersize İhtiyacı Var
Tıpkı insanlar gibi, formlarını ve saÄŸlıklarını korumak için kedilerinde egzersize ihtiyacı vardır. Kedileri normal yemek artıkları dışında kedi mamalarıyla besleyiniz. Aşılarını zamanında yaptırınız dışarı çıkartıp kedinizi hırçın hale getirmeyiniz. Yavru kedinizin formunu korunması için ele alınması gereken faktör, onun aşırı kilolu olmamasını saÄŸlamaktır. SaÄŸlık ve egzersiz konusuna gelmiÅŸken, bir kediye sahip olmanın saÄŸlığınız ve esenliÄŸiniz için gerçekten yararlı olduÄŸu bilinmektedir. Evcil hayvanı okÅŸamanın kan basıncınız gerçekten düÅŸürdüÄŸü bilinmektedir. Her ÅŸeyden önce, bilim insanlarının size yavru kedinizi ne kadar iyi hissetmenizi saÄŸladığı bilgisini vermiÅŸlerdir.

PETMOJİ İLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
0
Sende Yorumunu Yaz
Not: Üye girişi yapmanın ardından yazdığın her yorum sana ekstra olarak Bicoin Kazandırır.
Kedi Bakımı Konusunda Destek Mi Lazım?

Daha önce diğer mamaları deneyen kedi sahibi Bi'pet üyelerine soru sorabilirsin

SORULARA GİT +
Petler için Sosyal İçerik Platformu

bipet.net'da evcil dostunuz hakkında merak ettiÄŸiniz tüm konular için soru cevap alanında diÄŸer hayvanseverlerin bilgi ve tecrübelerine ulaÅŸabilir, içerikler bölümünden küçük dostunuzun cinsine göre bir çok farklı bilgiye ulaÅŸabilir, petinizi ekleyebilir insanlar tarafından tanınmasını saÄŸlayabilirsiniz. Bilgiden EÄŸlenceye Her Åžey Bi'Pet'de!

Bu internet sitesi Türkiye’nin Pet severleri tarafından tanışma ve yardımlaşma platformu olarak oluşturulmuştur.
Hata Bildir